Zorg er allereerst voor dat je een datum plant die zeker een jaar in de toekomst ligt. Veel locaties en fotografen zijn op de populaire dagen al snel een jaar a twee jaar volgeboekt. Het is dus zaak om hier eerst een keuze in te maken. Wil je weten of ik nog beschikbaar ben voor jullie datum, neem dan contact met me op voor het checken van mijn beschikbaarheid.

Natuurlijk is het allereerst de vraag wat willen jullie allemaal terug willen laten komen op jullie trouwdag. Zo hebben Nederlandse paren de ceremonie vaak op dezelfde dag als het feest maar hebben Turkse bruidsparen vaak alleen het feest en heeft de ceremonie al eerder plaats gevonden. Goed om hier al een lijn voor uit te zetten.

een Nederlandse Bruiloft

10 handige tips over het verloop van een Nederlandse bruiloft

Het aankleden van de bruid en haar make-up duren meestal 2 tot 3 uur… als fotograaf probeer ik dan tussendoor even bij de man te gaan kijken en foto’s te maken aangezien die net iets minder tijd nodig hebben.

Het ophalen van de bruid kost bij Nederlandse bruidsparen meestal 15 min a 30 min.

Een fotoshoot kost ongeveer 2 uur. Dit ligt ook aan het aantal locaties die jullie inplannen. De locaties liggen altijd bij het bruidspaar zelf. Ik wil wel suggesties doen, maar de keuze en het regelen ligt bij jullie zelf. Heb je speciale wensen maak dan alvast een soort moodboard en deel deze met me zodat je achteraf niet denkt, die foto had ik nog graag willen hebben.

Hebben jullie een ceremonie, dan zal deze op zijn langst een uur duren. Tijdens de ceremonie zijn niet altijd alle gasten aanwezig. Vaak heb je te maken met daggasten, je familie en mensen die dicht bij je staan en heb je avondgasten. Dit zijn vaak de kennissen, vrienden, collega’s die iets verder van je af staan maar waar je wel graag deze dag mee wilt delen.

Hebben jullie een ceremonie, dan zal deze op zijn langst een uur duren. Tijdens de ceremonie zijn niet altijd alle gasten aanwezig. Vaak heb je te maken met daggasten, je familie en mensen die dicht bij je staan en heb je avondgasten. Dit zijn vaak de kennissen, vrienden, collega’s die iets verder van je af staan maar waar je wel graag deze dag mee wilt delen.

Na de ceremonie worden jullie natuurlijk van alle kanten gefeliciteerd want nu zijn jullie ECHT man en vrouw! Daar moet op getoost worden en daardoor wordt er vaak een borreluurtje ingelast. Gezellig om te kletsen, iedereen te verwelkomen en een
drankje te doen. Sommige mensen doen dit op dezelfde locatie als de ceremonie. Anderen gaan hiervoor naar een andere locatie.

Soms word er tijdens dit moment ook al de taart aangesneden maar het kan ook zijn dat dit bewaard word voor later op de avond. Het is verstandig om na te denken wat jullie hier zelf in willen. Wil je dit delen met alleen de daggasten of ook met de avondgasten.
Na het borrelen is het tijd voor het diner. Hier bieden zalen/locaties vaak pakketten voor aan waar je uit kan kiezen. En word er op jullie bruiloft ook getoast?

Na het eten is het tijd voor de avondgasten om te arriveren. Als bruidspaar en ouders sta je dan vaak te wachten om te worden gefeliciteerd. De cadeautjes worden in ontvangst genomen en als iedereen aanwezig is begint de DJ of een band te spelen en is het de hele avond voetjes van de vloer!

Na het eten is het tijd voor de avondgasten om te arriveren. Als bruidspaar en ouders sta je dan vaak te wachten om te worden gefeliciteerd. De cadeautjes worden in ontvangst genomen en als iedereen aanwezig is begint de DJ of een band te spelen en is het de hele avond voetjes van de vloer!
9. Soms hebben vrienden of familieleden wat voorbereid. Hier kan tijdens de avondbruiloft ruimte voor worden gemaakt en vaak is dit lachen gieren brullen.

Als het feest voorbij is, is het tijd om afscheid te nemen van iedereen. Hoe willen jullie dit doen? Gaan jullie als laatste weg of maken jullie hier andere keuzes in.

TWEE CULTUREN, ÉÉN BRUILOFT

11 handige tips over het verloop van een twee culturen bruiloft

Het aankleden van de bruid en haar make-up duren meestal 2 tot 3 uur.. als fotograaf probeer ik dan tussendoor even bij de man te gaan kijken en foto’s te maken aangezien die net iets minder tijd nodig hebben.

Het ophalen van de bruid bij haar ouderlijk huis neemt meestal best wat tijd in beslag. Zo heb je verschillende rituelen die uitgevoerd kunnen worden. Het meisje krijgt een rood lint om haar lichaam, de jongen moet eerst de broertjes of zusjes omkopen om naar binnen te mogen en er wordt gebeden. Als de bruid dan eenmaal naar buiten komt kan het zijn dat er een davul (trommels die met de bruidegom meekomen) aanwezig is die voor het huis van de bruid speelt en waardoor er op straat al gedanst word. Veel tradities die het voor een fotograaf een feestje maken om te fotograferen.

Na het ophalen heb ik tijd met jullie voor een fotoshoot. Vaak komen hier ook een aantal vrienden/zusjes etc mee naar toe om ervoor te zorgen dat het jullie aan niks ontbreekt. Een fotoshoot kost ongeveer 2 uur. De locaties liggen altijd bij het bruidspaar zelf. Ik wil wel suggesties doen, maar de keuze en het regelen ligt bij jullie zelf. Heb je speciale wensen maak dan alvast een soort moodboard en deel deze met me zodat je achteraf niet denkt, die foto had ik nog graag willen hebben. 

Als de fotoshoot is afgelopen gaan jullie even naar huis. Hier kan je even wat eten, de make-up van de vrouw kan eventueel bijgewerkt worden etc. Ik ga op dit moment alvast naar de zaal en bereid me voor op jullie komst. Ook de gasten komen langzamerhand binnendruppelen. Allemaal wachten ze in spanning op jullie komst

Als alle gasten er zijn maken jullie je entree in de zaal. Deze word gevolgd door een openingsdans.

Na de openingsdans wordt er vaak eten geserveerd. Dit kan verschillen per locatie en de keuzes die jullie zelf hebben gemaakt. Soms staan er bijvoorbeeld voortijdig al mezes op tafel.

Na het eten is het vaak gebruikelijk dat het bruidspaar de tafels rondgaat en de gasten welkom heet. Bij al deze stappen zal ik naast jullie staan en deze momenten vastleggen.

Vervolgens is het tijd voor feest! Want jullie zijn tevens getrouwd en dat moet gevierd worden. Niet iedereen kiest voor een dansbruiloft. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een programma hebt geregeld. Deze begint dan ook op dit moment.

Na een tijdje is het tijd voor de cadeautjes. Ouders en bruidspaar gaan samen in een rij staan en ontvangen gelukswensen. De cadeautjes worden soms vernoemd, maar soms ook niet.

Als de takke is gebeurd wordt er vaak de taart aangesneden om vervolgens weer verder te dansen.

Aan het einde van de avond neemt het bruidspaar afscheid van de gasten en worden er nog laatste foto’s gemaakt. Voor het bruidspaar begint dan nu echt een leven samen want ze gaan samen naar hun nieuwe eigen huis

Photography is a way of feeling, of touching, of loving