Trouwen in Turkije

Je denkt misschien, waarom zou je een trouwfotograaf uit Nederland meenemen naar Turkije? Wat is hier de meerwaarde van?

 • We bespreken van te voren jullie wensen en maken een plan. Zo weten zowel jullie als ik waar we aan toe zijn.
 • Ik heb kennis van de cultuur en de tradities. Ik kan makkelijk schakelen en kijk ik niet snel van iets op. Doordat ik weet wat de gebruiken zijn en wat er wordt verwacht van een gelin en een damat kan ik hier makkelijk op inspelen.
 • Doordat ik een vrouw ben mag ik bij het aankleden van de bruid aanwezig zijn. Ook tijdens het hennafeest kan ik aanwezig zijn terwijl dat voor een man niet altijd het geval is. 

Er zijn veel prachtige en unieke trouwlocaties in Turkije. Ik heb er een aantal voor jullie opgesomd, maar ik weet zeker dat en nog heel wat meer bijzondere en fantastische gebieden in Turkije te vinden zijn. Zijn er speciale plekken waar jullie aan zitten te denken informeer dan naar de toegankelijkheid. Mag er gefotografeerd worden, zijn er kosten aan verbonden om er foto’s te mogen maken etc.

 • Istanbul
 • Cappadocië
 • Nationaal park Kaçkar Dağları
 • Het Taurusgebergte
 • Het Beydaglari kustgebied
 • Ölüdeniz
 • Cleopatra eiland
 • Het Abant Golu Meer
 • Yedigöller nationaal park
 • Egirdir meer

Trouwen in Turkije kan je, net als in Nederland, zo duur maken als dat jullie het zelf willen. Ook hier kun je kiezen uit verschillende locaties, eten en drinken en muziek. Vaak zijn de locaties wel groter dan die in Nederland omdat er over het algemeen grotere bruiloften zijn. De prijzen liggen wat lager dan in Nederland. De mogelijkheid om in de open lucht te trouwen en te feesten is natuurlijk een mooie bijkomstigheid als het lekker warm is.

Een bruiloft in het buitenland is natuurlijk anders dan die in Nederland. Doordat er reis- en verblijfkosten zullen bijkomen, en een eventueel Hennafeest. Graag ga ik in gesprek met jullie over de kosten voor de fotografie.

Bij een bruiloft horen verschillende rituelen. Het aankleden van de bruid, het ophalen van de bruid bij haar huis. Het vragen van geld aan de damat door broertjes of zusjes, het bidden voor het verlaten van het ouderlijk huis. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik heb geleerd dat dit per familie verschillend is en dat niet iedereen dezelfde rituelen belangrijk vindt. Ik wil als fotograaf graag weten waar jullie belang ligt zodat ik er voor kan zorgen dat ik de juiste foto’s maak. Daarom maak ik graag -zoals eerder benoemd- vooraf een helder plan met jullie.

Wat doe ik voor jullie als fotograaf:

 • ik denk mee over mogelijkheden;
 • ik zal de hele bruiloftsdag bij jullie zijn en er alles aan doen om deze dag voor jullie zo goed mogelijk vast te leggen;
 • ik maak foto’s van de mensen die belangrijk zijn voor jullie.

Wat is jullie eigen taak voor de fotografie:

 • jullie dragen zelf zorg voor de fotolocatie. Voor een goede voorbereiding is het essentieel dat ik van tevoren weet om welke locatie het gaat;
 • mijn kosten voor de reis en onderdak en voeding worden door jullie vergoed.  

Waarom trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland. Veel koppels dromen er van, maar doen het om praktische redenen niet…..Als je er goed over nadenkt, waarom zou het niet kunnen? De meeste familieleden gaan op vakantie, dus zouden ze best een vakantie kunnen boeken naar de plek waar jullie van dromen. Ze kunnen hier hun vakantie vieren, én jullie bijzondere dag. Door de lockdowns vanwege corona,  hebben de meeste mensen nu vast en zeker nu heel erg veel zin in iets bijzonders en speciaals. En voor jullie is het een prachtige reden om een extra minivakantie in te lassen om de dingen geregeld te krijgen.

Stel je eens voor, een groot feest buiten, onder de sterren. Vuurwerk, lekker eten en een ontspannen sfeer. Het huis van je ouders, waar je als kind vaak op vakantie kwam. Of van je opa en oma die altijd met smart staan te wachten totdat de kleinkinderen arriveren.

Als één van jullie Nederlands is,  heb je soms te maken met een taalbarrière. Hoe fijn is het dan dat er een Nederlandse fotograaf bij jullie is, zodat je die foto’s krijgt die je graag wil hebben. 

Wil je weten wat voor extra dingen je moet regelen om in het buitenland te trouwen? Neem dan een kijkje op deze pagina: www.nederlandwereldwijd.nl