Marloes Sahin

Over mij

Of je nou een fotograaf zoekt voor je grote dag of voor een andere shoot: het is altijd fijn als je elkaar een beetje leert kennen. Daarom vertel ik je graag iets meer over mezelf en hoe fotograferen mijn passie én beroep is geworden.

Voordat ik begon met fotograferen heb ik namelijk allerlei andere dingen gedaan. Ik ben geboren en getogen in Oldenzaal en als tiener was ik totaal niet bezig met de toekomst. Ik leefde van dag tot dag en toen het tijd was om een vervolgopleiding te kiezen dacht ik: ik houd van sporten dus waarom niet een opleiding die daar bij aansluit. Zo heb ik eerst Cios gestudeerd en ben hierna doorgestroomd naar een HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

Naar een aantal jaren in de zorg te hebben mogen werken,  merkte ik dat ik niet meer blij werd van hoe mijn leven er op dat moment uit zag. Ik was inmiddels getrouwd en moeder geworden en was voor mijn gevoel alleen maar aan het haasten, plannen en werken. Ik heb toen een stapje teruggedaan en heb gaan kijken wat ik nou echt leuk vond.

 

 

 

 Na de geboorte van mijn oudste dochter kocht ik mijn eerste fotocamera en besloot een cursus  te gaan volgen. En je raad het misschien al: Ik was meteen verkocht! Het vastleggen van bijzondere momenten in een foto is eigenlijk het constant vastleggen van mooie herinneringen. Het idee dat je momenten uit het verleden zo terug kunt halen raakte me. Het terug kunnen halen van momenten uit het verleden. En wat is er nou meer waardevol dan een herinnering!?. Bovendien merkte ik dat, de bijzondere momenten die om fotografie vragen, zoals bruiloften vooral staan voor positiviteit, liefde, genegenheid en samenzijn. Allemaal waarden die voor mij als mens belangrijk zijn. Hoe bijzonder is het om deel uit te mogen maken van de meest speciale momenten in het leven van een ander? Dat vind ik het allerleukste wat er is! 

Als Nederlandse die getrouwd is met een Turkse man, mag ik ook nog eens genieten van de voordelen van beide culturen. Ik houd van de warmte en het familiare van de Turkse cultuur, de verschillende tradities die bij een bruiloft komen kijken en de saamhorigheid die in een familie dan plaatsvindt. Alle familieleden leveren hun eigen bijdrage en er wordt altijd eerst in het eigen netwerk of de eigen familie gekeken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat vind ik zo mooi om te ervaren.

De Nederlandse cultuur vind ik prachtig door de nuchtere manier waarop er een eigen pad wordt bewandeld en de vrijheid waarin keuzes gemaakt worden.

Als persoon draag ik beide culturen met me mee en heb hier mijn eigen draai aan gegeven. Zo is ook mijn expertise ontstaan voor de bruidsfotografie. Want zeg nou zelf: hoe fijn is het dat je een fotograaf op je bruiloft hebt die weet hoe het zit? Die weet wat er bij een (gemengde) bruiloft komt kijken. En die aan kan sluiten bij beide kanten van de familie en begrijpt waar keuzes voor bepaalde dingen vandaan komen. Keuzes die te maken hebben met bijvoorbeeld de dagindeling, de betrokkenheid van de familie of keuzes die gebaseerd zijn op geloofsovertuigingen. Ik geloof dat ik, door al mijn ervaringen, jullie bruiloft prachtig in beeld kan vertalen.

Heb je vragen of wil je gewoon eens over de mogelijkheden sparren? voel je vrij om mij een berichtje te sturen.

Groetjes en wie weet tot snel,

Marloes 

Bruidsfotografie
A photograph is the pause button of life