Marloes Sahin

Over mij

Ik ben Marloes Ankone Sahin. Geboren en getogen in Oldenzaal en moeder van 2 prachtige dochters. 2 jaar geleden heb ik Marloes Sahin Fotografie opgericht. Maar voordat ik daar was had ik al een heel pad achter me gelaten. Als tiener was ik totaal niet bezig met de toekomst. Ik leefde van dag tot dag en toen het tijd was om een vervolgopleiding te kiezen dacht ik.. ik houd van sporten dus waarom niet een opleiding die daar bij aansluit. Ik heb Cios gestudeerd en hierna doorgestroomd naar een HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Naar een aantal jaren in de zorg te hebben mogen werken, zelf te trouwen en kindjes te krijgen merkte ik dat ik niet meer blij werd van hoe mijn leven er op dat moment uit zag. Ik was alleen maar aan het haasten, plannen en werken. Ik heb toen een stapje teruggenomen en heb gaan kijken wat ik nou echt leuk vond.
Na de geboorte van mijn oudste dochter kocht ik mijn eerste fotocamera. Ik ben een cursus gaan volgen en was meteen verkocht. Het vastleggen van beelden in een foto is het constant maken van herinneringen. En wat is er nou meer waardevol dan een herinnering. Het terug kunnen halen van momenten uit het verleden. Het idee raakte me. Bovendien merkte ik dat, de bijzondere momenten die om fotografie vragen, zoals bruiloften vooral staan voor positiviteit, liefde, genegenheid en samenzijn. Allemaal waarden die voor mij als mens belangrijk zijn. Hoe bijzonder is het om deel uit te mogen maken van de meest speciale momenten in het leven van een ander, en hier ook nog eens te mogen doen wat je het aller leukste vind.

Als Nederlandse die getrouwd is met een turkse man mag ik genieten van de voordelen van beidde culturen. Zo hou ik van de warmte en het familiare van de turkse cultuur! De verschillende tradities die bij een bruiloft komen kijken en de saamhorigheid die in een familie dan plaatsvind. Alle familieleden die hun bijdrage leveren, en dat er altijd eerst in het eigen netwerk of de eigen familie word gekeken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen.
Van de Nederlandse cultuur houd ik van het nuchtere en van de manier waarop er een eigen pad word getrokken. De vrijheid waarin keuzes gemaakt worden.
Ik geloof dat ik als persoon beidde culturen met me meedraag en hier mijn eigen draai aan heb gegeven.

Hoe fijn is het dat je een fotograaf op je bruiloft hebt die weet hoe het zit. Die weet wat er bij een (gemengde) bruiloft komt kijken. Die aan kan sluiten bij beidde kanten van de familie en begrijpt waar keuzes voor bepaalde dingen vandaan komen. Keuzes die te maken hebben met bijvoorbeeld de dagindeling, de betrokkenheid van de familie of keuzes die gebaseerd zijn op geloofsovertuigingen. Ik geloof dat ik door al mijn ervaringen jullie bruiloft prachtig in beeld kan vertalen.

A photograph is the pause button of life